Speciale tweekleurige Thonet 214 stoel

Ter gelegenheid van het 200-jarig jubileum van Thonet creëerden Eva Marguerre en Marcel Besau (Studio Besau Marguerre) een speciale versie van de beroemde Thonet Coffee House Chair 214. Deze uitvoering is exclusief beschikbaar in 2019 in vier hedendaagse tweekleurige kleurversies: in zwart, wit, fluweel rood en salie. Hun speciale kenmerk: de verbindingselementen van de stoel zijn gekleurd in enkele tinten lichter dan de zittingring en de poten.

Ontwerpers Eva Marguerre en Marcel Besau waren vooral gefascineerd door de gebogen vormen van de 214 stoel. “Voor ons is het centrale thema van het merk Thonet: de ronde vormen van gebogen hout en buisstaal. We benadrukken de vorm van de 214 en de ronding van de rugleuning met ons kleurenconcept. Dit creëert een grafisch effect . We stellen ons altijd producten voor in een context. In het geval van de 214 bedachten we natuurlijk het gebruik in cafés. Dat is precies waar we van overtuigd zijn dat deze stoel vandaag nog steeds is!

De jubileumeditie van de 214 is gemaakt van beukenhout en verkrijgbaar in vier kleurcombinaties. Klik hier om naar de productpagina van deze speciale editie te gaan.