Het verhaal achter de Herit stoelencollectie

Simon Legald is de ontwerper van de Herit stoelencollectie voor Normann Copenhagen. Het ontwerp moest een duidelijke stempel meekrijgen van de Deense designtraditie. De naam van de stoel is een afkorting van ‘heritage’, oftewel erfgoed. De productie van de stoel is daarentegen zeer modern en innovatief te noemen. 

De Herit stoelen bevatten rondingen in de rugleuning die van 6 tot 35 mm dikte lopen. Nadat het ontwerp van de tekentafel kwam, bleek het op dat moment niet mogelijk de stoel te produceren vanwege het verloop in dikte. 

Standaard giettechnieken laten geen variaties toe in de dikte van de kunststof van meer dan 10 mm, omdat het materiaal dan wegzakt. De gebogen armleuningen vereisten meer dan er mogelijk was met de toenmalige, standaard techniek. Hierdoor werd het project opgeschort. 

Het ontwerp werd al snel weer uit de spreekwoordelijke la getrokken toen er een oplossing leek te zijn. In Noord-Italië was er een kleine fabriek die een nieuwe productietechniek had ontwikkeld. Hierbij wordt er schuim in de kunststof kern gespoten om het eindproduct te verstevigen. 

 

Benieuwd naar de uitvoeringen, stofferingen en prijzen?