Black and white

De black and white interieurstijl is een moderne en eigentijdse stijl die zich kenmerkt door het gebruik van de twee kleuren zwart en wit als basis voor het interieurontwerp. Deze stijl is minimalistisch en strak, met een sterke focus op contrast en eenvoudige geometrische vormen.

Een black and white interieur kan er indrukwekkend en elegant uitzien, maar het is belangrijk om te onthouden dat deze stijl zeer gestroomlijnd is en soms kan leiden tot een koele en onpersoonlijke uitstraling. Om deze stijl succesvol toe te passen, is het belangrijk om te experimenteren met verschillende texturen en materialen om de ruimte wat warmte en karakter te geven. Daarnaast kan het toevoegen van een accentkleur, zoals metallics of heldere kleuren, helpen om de stijl te doorbreken en de ruimte wat meer persoonlijkheid te geven.

Black and white interieurs worden vaak gebruikt in moderne stedelijke appartementen en lofts, maar het kan ook worden toegepast in andere interieurs, zoals huizen en kantoren. Het kan een geweldige manier zijn om een tijdloze en klassieke uitstraling te creëren, terwijl het tegelijkertijd een gevoel van verfijning en elegantie uitstraalt.

“Black and white creates a strange dreamscape that color never can.” – Jack Antonoff.

  1. Vind de juiste balans

Interieurontwerper Kara Mann, bekend om haar verfijnde, moderne interieurs, hanteert een 70/30-regel als het gaat om zwart-wit decor. “Kies een dominante kleur en gebruik de andere als accentkleur”, zegt ze. “Mik op een verhouding van 70/30, bijvoorbeeld een grote zwarte bank tegen een witte achtergrond van witte vloeren, muren en salontafel. Voeg vervolgens accessoires toe in metallics.”

   2. Speel met patronen, graphics en kunst

Een van de gemakkelijkste manieren om een zwart-wit interieur op te vrolijken is door te spelen met patronen. Denk aan strepen, ruiten, polkadots, geometrische en abstracte motieven. Een klassieke zwart-witte dambordvloer. Dramatische donkere bloemenbehang. Als je een minimalist bent die de voorkeur geeft aan effen kleuren, kunnen zwarte accenten in een overwegend witte kamer een gedurfd grafisch effect creëren, zoals industriële zwarte metalen wandlampen, tafellampen of vloerlampen in een witte kamer.

   3. Tinten van zwart en wit

De kleur zwart heeft veel variaties, van teerzwart tot bijna zwarte leisteengrijzen tot de diepste middernachtsblauwen. Kies een tint zwart die bij het karakter van je huis past en bij het natuurlijke licht, voor alles van verf tot meubels tot tegels tot accessoires en metalen afwerkingen. Op dezelfde manier zijn er veel tinten wit, van warme geel- of roze-getinte crèmes tot koele, verblindende sneeuwwitte tinten. Het mengen van tinten wit op muren, afwerkingen, meubels, textiel en accessoires zal textuur en interesse bieden en voorkomen dat je interieur te eendimensionaal lijkt.

   4. Maak het warm

Een sleutelelement bij het creëren van een warme ruimte is het richten op verlichting. Gebruik warme, diffuse verlichting om een comfortabele en plezierige ambiance te creëren. Vergeet niet om meerdere lichtbronnen in de kamer op te nemen, van taakverlichting tot omgevingslicht, en om alle vier de hoeken van de kamer te verlichten om een gevoel van welzijn te bevorderen door schaduwen te voorkomen.

   5. Voeg groen toe

Een van de gemakkelijkste manieren om ervoor te zorgen dat je zwart-witte schema niet te koud lijkt, is door groen toe te voegen. “Voeg meer planten toe dan je denkt nodig te hebben.”

De Result chair

De Result chair met gestoffeerde zitting van Hay is een ontwerp van Friso Kramer en Wim Rietveld. De stoel heeft een dunne basis van plaatstaal met een eiken zitting en rugleuning, die maximale flexibiliteit, lichtheid en sterkte behoudt en toch het ontwerp minimalistisch houdt. Oorspronkelijk was het een populaire leerstoel op scholen in de jaren 1950, dankzij de schone esthetiek en duurzaamheid. Verkrijgbaar in verschillende houtafwerkingen en basiskleuren die kunnen worden gecombineerd met de Pyramid-tafel.

Alles voor een basic interieur

Diversen

Pingy

Louis Poulsen

PH vloerlamp

Stoelen

Ode chair